Передплата 2024 ВЗ

Росія закрила для судноплавства частину Чорного моря

  • 15.08.2018, 17:34
  • 504

15 серпня Чорноморський флот Росії оголосив закритим для судноплавства район у північно-західній частині Чорного моря від мису Тарханкут до дельти Дунаю.

Згідно з інформацією ресурсу з моніторингу руху цивільних суден ShippingExplorer в Чорному морі в цьому районі знаходяться декілька цивільних суден, які припинили рух і стали на якір, а саме: вантажне судно Nahide-M, танкер Hercules, танкер Yukon Star.

Також стало відомо, що російські військові кораблі попереджали цивільні судна Ocean Force і BFP Melody про необхідність зміни курсу в зв'язку з закриттям морського району.

Відзначимо, що в закритті морського району беруть участь кораблі та катери Чорноморського флоту, а саме: малий протичовновий корабель «Поворино», катер зв'язку «КСВ-2155», морський тральщик «Віце-адмірал Захар'їн».
В команді ВМСУ підтвердили інформацію про закриття морського району. Тривога по українському флоту не оголошена, пише Думская.

«Ми вважаємо, що це стандартна російська провокація, спрямована проти американців. Ми стежимо за розвитком подій і будемо вживати заходів по обстановці», — сказав їх співрозмовник.

Не виключено, що це відповідь за затримання в Херсонському порту російського танкера «Механік Погодін».

Схожі новини