Передплата 2024 «Добра кухня»

Трьох «викрадачів Гончаренка» засудили і відпустили на волю

  • 15.08.2018, 15:17
  • 377

Малиновський районний суд Одеси оголосив вирок трьом підозрюваним в організації військового перевороту з метою повалення державної влади, які намагалися викрасти нардепа від БПП Олексія Гончаренка.

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 серпня, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд визнав трьох фігурантів справи Олександра Луценка, Ігоря Янковського і Віктора Жуковського винними.

«Суд визначив остаточне покарання ОСОБА1 — 5 років і 6 місяців позбавлення волі, ОСОБА2 — 5 років і 1 місяць позбавлення волі, ОСОБА3 — 5 років і 2 місяці позбавлення волі», — йдеться у вироку.

Оскільки, підозрюванні були затримані в період дії «закону Савченко», термін відбування покарання їм перерахували. Зокрема, до відбування врахували строк, який затримані провели в ув'язненні до кінця 2017 року.

Загалом суд зарахував кожному по 4 роки, 10 місяців і 17 днів відбування. Таким чином затриманим залишилося відбути покарання від 3 до 8 місяців.

До набрання вироком законної сили суд відпустив затриманих під особисте зобов'язання.

Рішення набуде чинності після завершення терміну подання апеляційної скарги, тобто після 30 днів з дня оголошення вироку.

Чоловіки мають прибувати за кожною вимогою до суду, повідомляти суд про зміну свого місця проживання і місця роботи, здати на зберігання до держорганів свої паспорти для виїзду за кордон.

В рішенні суду зазначають, що обвинувачені свою вину визнали повністю. Також суд врахував пом'якшуючі обставини: щире каяття, те, що вони мають статус учасників бойових дій, воїнів-інтернаціоналістів.

«ОСОБА1 і ОСОБА2 отримали контузії, хворіють на тяжкі захворювання, нагороджені державними нагородами», — йдеться в ухвалі суду.

Схожі новини