Передплата 2024 «Добрий господар»

В Одесі священики УПЦ МП намагалися проникнути на територію військової академії

  • 14.08.2018, 20:13
  • 984

У вівторок, 14 серпня, в Одесі група священиків УПЦ Московського патріархату намагалася проникнути на територію Військової академії.

Священики стверджували, що хочуть провести святкове богослужіння у храмі святих Кирила і Мефодія на території академії.

Про це повідомляє «Думская».

Проте, відповідно до статуту Збройних сил України, охорона закладу вищої освіти не пустила священиків на територію об'єкта.

Візит представників УПЦ МП в Військову академію пояснюється просто: зараз в навчальному закладі проходять базову підготовку капелани Збройних сил України. Представників Московського патріархату, який підтримує військову агресію Російської Федерації проти України, серед них, звісно ж, немає.

Тим часом храм Кирила і Мефодія відразу ж після відновлення в 2005 році використовувався тільки УПЦ МП. Віруючі інших деномінацій туди не допускалися. Ситуація не змінилася навіть після початку війни, за що командування вузу неодноразово критикували.

Вчора учасники базового курсу капеланів, що представляють УПЦ Київського патріархату, запропонували настоятелю храму протоієрею Сергію Дмитрієву відкрити приміщення і відслужити разом з ними літургію. Той навідріз відмовився і залишив навчальний заклад, щоб повернутися з групою підтримки. Однак військові побачили в цьому візиті провокацію і не пустили священиків далі КПП.

Схожі новини