Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна пропонує Росії провести зустріч омбудсменів в рамках ТКГ в Мінську

  • 14.08.2018, 17:56
  • 719

Українська сторона пропонує організувати зустріч уповноважених із прав людини України і Р Ф Людмили Денісової і Тетяни Москалькової для обговорення питання звільнення утримуваних осіб, а також їхнього визволення, і пропонує провести її в Мінську.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Ми зробили пропозицію, аби український омбудсмен Л. Денисова зустрілася зі своєю візаві з РФ Т. Москальковою 21−22 серпня у Мінську, в рамках ТКГ і доклали зусиль для розблокування процесу звільнення утримуваних. Україна до цього готова. Ми стоїмо на позиції Олега Сенцова й вимагаємо звільнити всіх», — написала вона.

Геращенко зазначила, що Україна «так і не отримала відповіді щодо ініціативи передати РФ 36 росіян — злочинців і терористів заради звільнення наших».

«Представники ОРДЛО в Мінську намагаються розіграти кремлівський сценарій про „обмен всех установленных на всех установленных“, стверджуючи, що в їх катівнях лише 20 українців і вимагаючи від нас 300. Шкода, що деякі представники ОБСЄ не заглиблюються в деталі і публічно підігріють цим ганебним і неприпустимим сценаріям. Ми стоїмо на іншій формулі: українці, незаконно утримуванні в РФ — точно входять в список встановлених осіб, бо весь світ знає, де утримується Сенцов, Сущенко, Балух, Карпюк, Панов, Куку, Кольченко, інші. Вже 4,5 місяці!!! Ми чекаємо відповіді РФ на нашу пропозицію: заберіть 36 ваших- віддайте наших! Дайте команду вашим маріонеткам в ОРДЛО забрати кілька десятків злочинців і віддати наших героїв», - зазначила Геращенко.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень