Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп підписав закон про оборонний бюджет, який передбачає 250 мільйонів доларів Україні

  • 14.08.2018, 09:15
  • 670

Президент Трамп підписав закон про «Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони» (NDAA).

Бюджет назвали на честь голови сенатського комітету з питань збройних сил Джона Маккейна, який бореться із важкою онкологією. Підписуючи документ, Трамп не згадав Маккейна, який, попри приналежність до однієї партії, часто критикує президента, повідомляє Голос Америки.

Однак, президент згадав інших сенаторів і конгресменів, причетних до написання законопроекту.

«Нас би не було сьогодні на цій церемонії, якби не віддана робота представників Конгресу, які тяжко працювали для ухвалення NDAA», — сказав Трамп.

Загалом, документ передбачає спрямування 716 мільярдів доларів на оборону.

«Безпрецедентна підтримка дозволить нам стримувати супротивників і потужно провадити мирну політику адміністрації Трампа», — наголошується в заяві Білого дому.

«NDAA також зміцнює нашу підтримку союзникам в Європі проти російської агресії, через надання фінансування для ініціативи стримування в Європі. У протистоянні цим небезпекам, ми знаємо, що слабкість — найбільш певний шлях до конфлікту і надзвичайна потужність є найбільш певним засобом нашої оборони», — цитує президента Трампа Білий дім.

Як повідомлялось раніше, одна зі статей документу дозволяє виділити Міністерству оборони США 250 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні. У цю суму закладено 50 мільйонів доларів на оборонні летальні види озброєнь, повідомляє посольство України у США.​

Документ включає положення про продовження співпраці з Україною у питанні кібербезпеки, який передбачає допомогу Києву у посиленні власних спроможностей щодо захисту від кібератак.

Також у розділі про «посилення стримування російської агресії у Європі» йдеться про посилену безпекову допомогу Україні та підтримку реформ оборонного сектору.

Проект бюджету-2019 закладає «розвиток і впровадження комплексної стратегії співробітництва у галузі безпеки, яка пояснює та визначає пріоритети підтримки союзників та партнерів у Європі, включаючи Естонію, Латвію, Литву, Польщу, Румунію, Болгарію, Україну, Молдову та Грузію; «і «вивчення можливості збільшити періодичність та масштаб проведення військових навчань НАТО у Чорному морі за участі України та Грузії».

Схожі новини