Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві суд вирішує, чи носити Насірову й далі браслет

  • 13.08.2018, 18:43
  • 397

Шевченківський райсуд Києва проводить засідання щодо продовження строку дії обов’язків, покладених на колишнього голову ДФС Романа Насірова.

У залі суду присутні прокурори САП, сам Насіров і його адвокати, які просять суд не задовольняти це клопотання, передає Укрінформ.

Наразі Насіров згідно з покладеними на нього обов'язками зобов'язаний носити електронний браслет, не виїжджати з Києва, здати закордонні паспорти, прибувати за викликом до слідчого, судді чи прокурора та повідомляти про зміну місця проживання.

Раніше у понеділок до поліції надійшло повідомлення про ймовірне мінування Шевченківського райсуду, людей із будівлі евакуювали.

Екс-очільника ДФС звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). Насіров обвинувачується в тому, що в період 2015−2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС. Він подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

16 травня суд продовжив обов’язки, покладені на Насірова, і повернув йому внутрішній паспорт.

Схожі новини