Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У ЗМІ назвали замовника вбивства відомого російського журналіста Лістьєва

  • 12.08.2018, 19:57
  • 1 033

За вбивством російського журналіста Владислава Лістьєва стояв Борис Березовський.

Про це повідомив один із ведучих програми «Погляд» Дмитро Захаров, передає ТСН.

Приводом до вбивства стали нібито доходи від реклами на «Першому каналі». За словами Захарова, у свій час була заборона на всі види реклами, після чого Лістьєву дзвонили з погрозами і вимогами скасувати мораторій.

«Коли стало зрозуміло, що бюджети ЗМІ і, зокрема, телебачення формуються від реклами, з'явилося дуже багато бажаючих, посередників, заробляти на розміщенні реклами. І ось той, хто стояв за Владом, вирішує, що „Перший канал“ вводить мораторій на розміщення реклами сторонніми організаціями, що безпосереднім розміщенням буде займатися сам „Перший канал“. Одразу логічно обчислюється, хто від цього ніс найбільший збиток», — сказав Захаров. На той момент середньорічний бюджет каналу тоді становив «чверть мільярда доларів».

Як повідомив журналіст, Лістьєв не мав права скасовувати мораторій, так як він не мав повноважень.

«Відсотків з цієї чверті мільярда не мав усім нам добре відомий чоловік, якого нині немає в живих, який був знайдений ніби повішеним, або неповішеним у Лондоні», — сказав Захаров, додавши, що «це було очевидно і навіть розслідувати тут було нічого».

Головною помилкою Лістьєва, за його словами, було те, що він не поскаржився до ФСБ і Генпрокуратури і не вимагав для себе охорону. Вбивство зійшло замовнику з рук, оскільки Березовський, як вважає Захаров, був другом Тетяни Дьяченко — доньки першого президента Росії Бориса Єльцина.

Владислав Лістьєв був застрелений біля під'їзду власного будинку 1 березня 1995 року. Вбивство не розкрили.

Схожі новини