Передплата 2024 ВЗ

Україна не виключає силового сценарію розблокування Азовського моря, — Тука

  • 12.08.2018, 17:15
  • 658

Керівництво України вивчає силовий сценарій розблокування ситуації в Азовському морі.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю «Апострофу».

«Ситуація дуже складна, але я не можу сказати, що ми його втратили. Я не готовий оприлюднити певні сценарії, які ми зараз вивчаємо, в тому числі застосування сили щодо розблокування. Питання дуже складне. І я просто не хотів би зараз, не маючи певного рішення, розповідати про майбутні дії», — заявив чиновник .

За його словами, Росія відверто зловживає своїм правом.

«До речі, це стосується і нашого внутрішнього законодавства, стосовно громадян. Наприклад, коли активісти починають ламати двері, заходячи десь кудись і розповідаючи: „А ми маємо право!“, то це зловживання правом. Є певні сценарії, яким чином можна поліпшити ситуацію. Звичайно, не самостійно, а з допомогою наших союзників і партнерів. Такі можливості є», — підкреслив чиновник.

Разом з тим він додав, що не бачить реального шляху, яким чином Україна своїми силами можемо впоратися з цією ситуацією. «Бо чисто військового шляху я не бачу. Дипломатичний? Згідно з існуючими нормами, дійсно і українські, і російські силові структури мають право зупиняти та оглядати кораблі. Обмежень не існує. Мова йде не про порушення права, а про зловживання правом. Це абсолютно різні речі. Миттєвого рішення не існує, але треба в цьому напрямку працювати. І ми будемо працювати», — резюмував Тука.

Схожі новини