Передплата 2024 «Добра кухня»

Денісова поговорила із капітаном затриманого в Херсоні російського судна

  • 12.08.2018, 12:28
  • 629

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова провела телефонну розмову з капітаном судна «Механік Погодін» Михайлом Замятіним.

Про це омбудсмен повідомила у Facebook.

«Тільки-но переговорила із капітаном судна „Механік Погодін“ Михайлом Замятіним. Ще вчора я отримала інформацію від Служби безпеки та Прикордонної служби, що саме до людей вони претензій не мають. На судні перебуває 12 членів екіпажу включно із капітаном, які є громадянами Російської Федерації. Всі вони пройшли прикордонний контроль, вільні в своїх пересуваннях, їх ніхто не утримує. Вони не під санкціями. Втім вони нікуди не виходять, залишаються на судні», — повідомила вона.

Як зазначила Денісова, під санкціями перебувають судно і майно, яке за попередніми даними належить компанії ВЕБ «Лізінг», яка внесена до санкційного списку 26.07.2018.

«Суд відбудеться завтра, в понеділок. Втім я переговорила з капітаном, залишила йому свої контакти на випадок, якщо будуть зауваження та побажання. На цей момент жодних скарг/зауважень/побажань не висловлюють», — додала український омбудсмен.

Як повідомлялося, у Херсонському морському торговельному порту перехопили російське судно з санкційного списку РНБО.

Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін повідомив: «Співробітниками Головного управління СБУ в АРК зараз виявлено та задокументовано судно „Mekhanik Pogodin“ IMO 9 598 397 під прапором РФ, яке перебуває у володінні російської компанії, яка, у свою чергу, є у списку санкцій РНБО України».

Він також додав: «Впевнений, що вийде з цього порту воно не скоро. Впевнений також, що на цей раз справу нікому не вдасться розвалити».

Схожі новини