Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Смертельна ДТП біля Запоріжжя: водій мікроавтобуса не мав права на перевезення пасажирів

  • 11.08.2018, 17:15
  • 738

В ході розслідування, Нацполіція встановила, що водій мікроавтобуса, який на Запоріжжі потрапив у ДТП, внаслідок чого загинуло 6 осіб, не мав жодних дозвільних документів на перевезення пасажирів.

На цьому наголосив глава Національної поліції Сергій Князєв на нараді керівництва Нацполіції та МВС щодо стану протидії ДТП, йдеться в повідомленні Департаменту комунікації Нацполіції.

«Крім того, попередньо встановлено, що водій мікроавтобуса не мав жодних дозвільних документів на перевезення пасажирів та здійснення такого виду діяльності. Наразі курортний сезон, тому підвищений попит на перевізників. Саме цим і користуються деякі власники автотранспорту в гонитві за прибутками. Вони не зважають на відсутність дозвільних документів для переведення пасажирів, а нерідко їх не зупиняє навіть відсутність водійського досвіду», — зазначив очільник Нацполіції.

Заступник глави Нацполіції — начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад наголосив, що розслідування ДТП, що сталися 10 серпня на Хмельниччині і Запоріжжі, перебувають на його особистому контролі.

«За фактом скоєння ДТП на Хмельниччині відкрите кримінальне провадження за ст. 286 Кримінального кодексу України „Порушення правил безпеки дорожнього руху“. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу водію Audi», — зазначив Невгад.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що триває проведення комплексних заходів під умовною назвою «Перевізник». Зокрема, станом на 10 серпня цього року поліція оглянула понад 64 тисячі транспортних засоби та виявила майже півтори тисячі технічно несправних транспортних засобів, які використовуються для перевезення пасажирів.

«Майже за 20 днів таких превентивних заходів поліцейські встановили 12,8 тисяч фактів порушень законодавства, допущених водіями-перевізниками пасажирів. Вже виявлено 50 водіїв, які керували автобусами в стані алкогольного сп’яніння. Ми продовжимо такі заходи з протидії ДТП», — наголосив Сергій Князєв

Як повідомлялося, раніше поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ДТП у Запорізькій області за участю маршрутки, внаслідок чого загинуло 6 осіб, серед яких 5 — діти, ще 13 пасажирів травмовано.

Ввечері 10 серпня в селі Лісо-Березівка Летичівського району Хмельницької області в результаті зіткнення легковиків травмувалися четверо людей та ще двоє від отриманих травм померли в лікарні.

За попередніми даними МВС, 21-річний водій Audi під час обгону виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з Volvo під керуванням 45-річного жителя Чернівецької області.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

Схожі новини