Передплата 2024 «Добра кухня»

«З тих, хто вижив, тільки мама і донька пішли самостійно»: стали відомі обставини смертельної ДТП під Запоріжжям

  • 11.08.2018, 08:38
  • 1 798

П’ятеро дітей та один дорослий загинули в дорожній аварії в Запорізькій області.

Мікроавтобус, в якому люди їхали з відпочинку, зіткнувся з вантажівкою. Понад десять пасажирів — ушпиталені, повідомляє «5 канал».

Мікроавтобус, який віз відпочивальників із моря, лоб у лоб зіткнувся з КамАЗом. Це сталося на очах у Сергія, який їхав на автомобілі позаду і бачив, як від потужного удару бус перекинувся на дах, а вантажівка з'їхала на узбіччя.

«Бачу — зліва КамАЗ плавно перелаштовується на зустрічну смугу. Потім йде зіткнення з маршруткою, хмара пилу, я йду вправо в кювет, на мене летять осколки від машини», — пригадує Сергій.

Свідки трагедії кинулися на допомогу пасажирам мікроавтобуса — там їх було близько двох десятків. Четверо дітей та доросла людина загинули миттєво, ще один неповнолітній помер дорогою до лікарні. Більше десяти людей ушпиталили.

Водія КамАЗу з понівеченої машини діставали рятувальники за допомогою спеціальних приладів.

«Водій КамАЗу був затиснутий між сидінням і кермом. Ми розтиснули, звільнили йому ноги. Таким способом дістали», — розповів начальник караулу Олександр Білоус, зазначивши, що водій був у нормальному стані.

«З тих, що вижили, — тільки мама і дочка, які встали і пішли звідси пішки. Решта перебувають у лікарні. Зараз там проводять реанімаційні дії», — розповів заступник керівника Г У Нацполіції в Запорізькій області Олександр Панченко.

Обставини трагедії з'ясовує поліція. Також, встановлюють власника маршрутки.

«Зараз оглядатимуть автотранспорт, дорожнє покриття, визначатимуть ступінь тяжкості потерпілих. Як сталося? Може, щось упало, щось піднімав, вильнув кермо. Не можна зараз визначити», — каже Панченко.

На місці ДТП працюють слідчі, які мають встановити причину аварії.

Схожі новини