Передплата 2024 «Добрий господар»

ЄС відреагував на погіршення стану здоров’я Сенцова

  • 10.08.2018, 14:58
  • 376

ЄС очікує від РФ надання Олегу Сенцову необхідного лікування та звільнення усіх незаконно затриманих громадян України.

Про це йдеться у заяві речника Європейської зовнішньополітичної служби у п’ятницю з приводу подальшого ув'язнення Олега Сенцова, передає Європейська правда.

«Згідно з повідомленнями, стан здоров'я пана Сенцова швидко погіршується. Ми очікуємо, що Росія надасть йому необхідне лікування в умовах кваліфікованих медичних установ відповідно до попереднього рішення Європейського суду з прав людини від 25 липня», — заявив представник ЄС.

«Європейський Союз очікує, що міжнародні стандарти в області прав людини дотримуватимуться на Кримському півострові, а всі незаконно затримані в Росії та на Кримському півострові громадяни України будуть звільнені негайно», — наголошується в заяві.

Сенцова утримують у російській колонії «Білий ведмідь» за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують в РФ.

За даними адвоката Дмитра Дінзьо, у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Сенцов написав двоюрідній сестрі Наталії Каплан, що «кінець близько».

Пізніше Каплан заявила, що за Олегом терміново треба відправити медичний літак.

Схожі новини