Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сенцова хотіли прикувати до ліжка і почати примусове годування, — адвокат

  • 09.08.2018, 17:15
  • 597

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова в телефонній розмові з уповноваженою з прав людини в Україні Людмилою Денісовою запевнила, що за словами начальника ФСВП в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, стан Олега Сенцова — стабільний, з ним «все добре».

Про це повідомила Людмила Денісова у Facebook.

«Знову телефонувала російський Омбудсмен Тетяна Москалькова. Розповіла, що після нашої розмови говорила з начальником ФСВП в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За його інформацією з Олегом все добре, стан стабільний. До нього їде зараз громадська наглядова комісія. Уповноважений Р Ф сказала, що відеозйомка, на якій я наполягала в останній нашій розмові, можлива лише за згодою Олега», — написала Людмила Денісова.

Згодом, Олег Сенцов погодився, аби уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому окрузі під час візиту зняв його на відео.

Водночас адвокат Дмитро Дінзе заявив, що ситуація з політв'язнем — «дуже погана».

«З його слів, у Сенцова зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити в лікарню, де збиралися підключити до медичної апаратури і почати примусове годування. Останній раз, коли його відвозили до Лабитнанзької міської лікарні, лікарі хотіли прикувати його до ліжка і почати насильницьке годування», — переповіла Денісова слова захисника.

Як повідомив Дмитро Дінзе, Олег заявив, що припиняти голодування не збирається. Він п'є мінімальну кількість медичної суміші і воду, щоб не втрачати свідомість і контролювати дії, які з ним відбуваються. Його вага вже знизилася до 70 кілограм.

Схожі новини