Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Ємені арабська коаліція завдала удару по автобусу з дітьми: десятки поранених і загиблих

  • 09.08.2018, 16:38
  • 473

У Ємені арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією завдала удару по автобусу, в якому перебували діти, в результаті чого щонайменше 20 осіб загинули, ще 35 були поранені.

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на Associated Press.

Єменські племінні лідери повідомляють, що авіаудари в північному Ємені були націлені на ринок в провінції Саада й автобус з дітьми.

Старійшини звинувачують коаліцію, очолювану Саудівською Аравією, у війні проти шиїтських повстанців Ємену.

Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив у Twitter про надходження до лікарні десятків загиблих і постраждалих внаслідок удару.

У свою чергу повстанське телебачення Al Masirah TV повідомляє, що в результаті нападу загинуло 39 осіб та 51 був поранений. Серед них переважно діти.

Нагадаємо, в Ємені з серпня 2014 року триває протистояння між урядовими силами і повстанцями-хуситами (прихильниками руху «Ансар Аллах»). У найбільш активну фазу воно перейшло зі вторгненням в березні 2015 року коаліції, очолюваної Саудівською Аравією.

За даними єменського Центру з прав і розвитку, з весни 2015 року в країні було вбито більше 10 тис. мирних жителів, в тому числі майже 2,4 тис. дітей і близько 2 тис. жінок. За той же період поранення дістали 18,5 тис. єменців.

Схожі новини