Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Слава Україні! Героям слава!» будуть офіційним вітанням ЗСУ, — Порошенко

  • 09.08.2018, 15:44
  • 1 046

Вітання «Слава Україні!» стане офіційним у Збройних силах і почне вживатися на військових церемоніях, починаючи з параду на День незалежності.

Про це Порошенко заявив під час виступу на заводі, який транслював телеканал «112 Україна».

«Слова „Слава Україні!“ після ретельного обговорення з військовослужбовцями, військовими частинами, ветеранами, з трудовими колективами, ми порадилися з міністром оборони на РНБО, з урядом, і я прийняв рішення, що починаючи з 24 серпня ці слова вперше пролунають як частина офіційної церемонії військового параду на честь Дня незалежності України. І до початку роботи нової сесії ВРУ, оскільки це зміни до статутів ЗСУ, ці слова і це вітання стануть офіційним військовим вітанням ЗСУ», — заявив Порошенко.

Зазначимо, на даний момент закон № 548-XIV про Статут внутрішньої служби ЗСУ передбачає привітання «Здрастуйте, товариші» і відповідь «Бажаємо (бажаю) здоров'я».

Нагадаємо, в лютому 2018 року Кабмін зареєстрував у парламенті законопроект № 7549, який передбачає зміни до Статуту внутрішньої служби ЗСУ, зокрема, запровадження нового військового привітання «Слава Україні! — Героям слава!».

Схожі новини