Передплата 2024 «Добра кухня»

Волонтери нарахували 405 безпритульних собак на вулицях Львова

  • 08.08.2018, 19:12
  • 576

Станом на початок серпня волонтери нарахували на вулицях Львова 405 безпритульних собак. За показником кількості чотирилапих безхатьків місто Лева — на рівні таких маленьких міст країни, як Трускавець чи Українка (Київська область).

До прикладу, у Кривому Розі, що за кількістю населення близький до Львова, налічується близько 7 тисяч безпритульних собак.

Співзасновник інформаційної платформи Anіmal-ID.info (здійснює проект підрахунку вуличних тварин) Віктор Копач розповів: «Бачимо добру динаміку у місті. 43% з цих 405 безпритульних собак стерилізовані. Принаймні, у такого відсотка собак волонтери виявили кліпсу. Оскільки собаки можуть губити кліпси або волонтери можуть їх не помітити в хутрі, цей відсоток реально може бути вищим. 7% серед виявлених на вулицях собак — це потенційно господарські тварини, що загубилися чи перебувають на самовигулі».

Під час підрахунку волонтери виявили, що у деяких секторах Львова тварин значно більше, ніж в інших. Здебільшого йдеться про території міста, які межують з передмістям, звідки тварини можуть приходити самі чи їх можуть підкидати місцеві мешканці. «Волонтери відпрацювали у місті 40 секторів. Серед нових тенденцій — це скупчення безпритульних тварин на в’їздах у місто, — розповіла директор ЛКП „Лев“ Оксана Кошак. — Зокрема, поряд зі смт. Рудно, яке досі не долучилось до програми відлову-стерилізації-вакцинації безпритульних собак. Будемо працювати з їхньою місцевою радою щодо запровадження у Рудно такої програми. Загалом, наша ціль — розробка програми гуманного поводження з тваринами для Львівської області».

Зі слів Оксани Кошак, львів’ян може здивувати те, що у 2017 році у місті нарахували 412 безпритульних собак, а цього року — 405. «Але за цими цифрами стоїть масштабна робота, — каже директорка. — За цей рік між двома підрахунками ми відловили 690 собак, стерилізували 525 з них. Така цифра — тому, що деякі з цих тварин були господарськими і повернулись додому, а деякі потрапили до нас на повторну вакцинацію, а, отже, були стерилізовані раніше. Прилаштовано 438 собак, що становить 83%. Якби цього не було зроблено, у місті було б набагато більше тварин-безхатьків».

Автор: Олена Петрик

Схожі новини