Передплата 2024 «Добра кухня»

Галицький районний суд залишив шістьох патрульних ще на два місяці під домашнім арештом

Так звану справу патрульних передали з Тернополя до Львова. Таке рішення ухвалили у Генеральній прокуратурі України. Усіх шістьох патрульних Галицький район суд залишив під домашнім арештом ще на два місяці (двох — під цілодобовим, чотирьох — під нічним).

Резонансна подія сталася в ігровому салоні у лютому. До ігрового салону, що на вул. Куліша, приїхала група патрульних поліцейських зі спецпідрозділу ТОР (тактико-оперативного реагування). Вночі до зали зайшло дев’ять патрульних. Підійшли до одного з відвідувачів салону, 22-річного Володимира Клима. Запідозрили, що у нього є наркотики. Вирішили перевірити чоловіка. Все закінчилося тим, що Володимир Клим загинув. Патрульні пояснили, що хлопець проковтнув пакет з канабісом. Прокуратура підозрює патрульних у вбивстві з необережності.

Цього тижня у Галицькому районному суді переобирали міру запобіжного заходу для шістьох патрульних. Хоча захист наголошував, що тривалий домашній арешт прирівнюється до тримання під вартою, і підстав для нього немає, суд залишив усіх патрульних під домашнім арештом ще на два місяці (до 4 жовтня).

Прокурор Віталій Нанівський у коментарі журналісту «ВЗ повідомив: «Підозрювані, за показаннями потерпілих, намагалися знищити матеріали відеозапису. Тому будуть проводитися додаткові експертизи, слідчі дії та слідчі експерименти. А це вимагає часу. Справа особливої складності, шість підозрюваних, тому було ухвалене рішення продовжити слідство до шести місяців».

Схожі новини