Передплата 2024 ВЗ

Сергій Бочковський чекає на відсуджені посаду і півмільйона

  • 08.08.2018, 17:18
  • 443

Після першої невдалої спроби повернутися у свій кабінет, з якого його виставили три роки тому, колишній керманич Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський готується до другого дублю. Цього разу — із рішенням Київського апеляційного адмінсуду, який виніс вердикт на користь екс-посадовця.

Історія тягнеться з березня 2015 року. Бочковського та його першого заступника Стоєцького затримали просто на засіданні Кабміну — за підозрою у зловживанні службовим становищем і причетності до корупційних схем. Перед камерами й ошелешеними міністрами на затриманих одягли кайданки та вивели з залу. Обраний судом запобіжний захід — арешт. Але у СІЗО ні Бочковський, ні Стоєцький не затрималися — вийшли під заставу (1,2 мільйона гривень за кожного).

Ба більше: не дочекавшись судової крапки у справі, Бочковський сам взявся судитися. З Кабміном — за поновлення на посаді. 26 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним розпорядження уряду про звільнення Бочковського і присудив виплатити йому компенсацію за вимушений трирічний прогул. Кабмін це рішення оскаржив, але безуспішно. Апеляційний суд підтвердив вердикт окружного і визначив суму компенсації. Як заявив адвокат Бочковського, йдеться про 546 тисяч гривень.

Щойно екс-головний «надзвичайник» отримає рішення суду на руки, знову збирається пробиватися у свій робочий кабінет. Коли з'явився на порозі ДСНС 27 квітня, не впустили.

Схожі новини