Передплата 2024 ВЗ

Кава, соки і чаї: скільки калорій і цукру в популярних напоях

  • 07.08.2018, 20:32
  • 1 356

Впродовж дня ми вживаємо разом з їжею різні напої, задовольняючи таким чином потреби організму в гідратації і підтримуючи водний баланс.

Без води немає життя, а недостатня кількість її в організмі призводить до появи проблем зі здоров’ям. Для того щоб усі системи й органи функціонували належним чином, необхідно щодня випивати не менше 1,5 л рідини.

Як показали результати досліджень, для гідратації підходять будь-які напої, крім алкогольних, йдеться на сайті «Живи Активно».

Це може бути не тільки звичайна питна вода, але й компоти, чаї, солодкі газовані напої, соки та ін. Але необхідно обов’язково пам’ятати, що нульову калорійність має лише вода, усі решта улюблених нами напоїв мають свою калорійність.

Наприклад, соки — це не лише джерело корисних речовин і вітамінів, але вони мають ще й достатньо багато цукру і клітковини, а, відповідно, досить високу калорійність. Тому плануючи свій щоденний раціон, обов’язково враховуйте калорійність напоїв і плануйте свою фізичну активність для підтримання енергетичного балансу

Схожі новини