Передплата 2024 ВЗ

Нацспілка журналістів виступає за мораторій на підвищення тарифів за доставку газет

  • 07.08.2018, 19:56
  • 546

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) наполягає на впровадженні урядового мораторію на підвищення поштових тарифів на доставку газет.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Національна спілка журналістів України продовжує наполягати на введенні урядового мораторію на поштові тарифи на доставку газет (їх фіксації на рівні доставки з 1 липня 2018 р). Відповідне звернення НСЖУ до Кабінету Міністрів надійшло в червні, але його реалізацію блокує Міністерство інфраструктури України», — йдеться в повідомленні, яке голова НСЖУ Сергій Томіленко розмістив у соціальній мережі Facebook.

Згідно з повідомленням, за підсумками передплатної кампанії на друге півріччя 2018 року тиражі газет і журналів скоротилися на 5% від показників на 1 січня поточного року, а загальний обсяг друкованих ЗМІ за поштовою доставкою передплатникам в Україні становить близько 8,3 млн примірників.

У НСЖУ вважають, що друкований інформаційний простір постійно скорочується через відсутність державної політики підтримки друкованої преси та непартнерське ставлення ПАТ «Укрпошта» до редакцій.

«Захистити українські газети і право громадян на доступ до друкованого слова може лише реалізація притомної державної інформаційної політики. Адже ганьбою є те, що за останні три роки ринок передплати в Україні скоротився на 3 млн примірників! Тобто на 27%!» — наголошують у НСЖУ.

Крім того, Сергій Томіленко прогнозує зниження тиражів за результатами річної передплати на 2019 рік щонайменше на 15% до нинішнього рівня.

Схожі новини