Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд дозволив скандальному екс-голові ДСНС Бочковському поновитися на посаді

  • 07.08.2018, 19:24
  • 559

Київський апеляційний адмінсуд ухвалив рішення, відповідно до якого колишній голова ДСНС Сергій Бочковський має право поновитися на посаді.

Про це повідомив його адвокат Володимир Єніч, передає Укрінформ.

«Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення першої інстанції і дозволив Сергію Бочковському поновитися на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій», — сказав він.

Адвокат додав, що відповідно до рішення суду Бочковському має бути виплачена компенсація за вимушений трирічний прогул у розмірі 546 тисяч гривень.

Як повідомлялося, голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про його звільнення з посади.

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 року визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Сам Бочковський разом із адвокатом 27 квітня прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

МВС, ДСНС і Кабінету міністрів подали апеляційні скарги щодо поновлення Сергія Бочковського на посаді голови ДСНС, які Київський апеляційний адміністративний суд об'єднав у одне провадження.

Схожі новини