Передплата 2024 «Добра кухня»

Монумент Слави замінять пам’ятником патріотам?

  • 07.08.2018, 16:40
  • 603

Аварійну стелу демонтують. Що робити з рештою комплексу, вирішать під час архітектурного конкурсу.

Керуюча справами виконкому Львівської міської ради Марта Литвинюк розповіла на апаратній нараді у ЛОДА про подальшу долю монумента Слави, що на вул. Стрийській — Героїв Майдану. На місці радянського пам’ятника постане меморіал українським героям. «Триває технічна експертиза щодо демонтажу аварійної стели. Завершити її планують до кінця серпня», — сказала чиновниця.

Телефоную по коментар до заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка. Той підтвердив, що аварійну стелу буде демонтовано. А ось чи візьмуться за знесення усього комплексу монумента Слави, наразі не відомо. «Буде оголошено міжнародний архітектурний конкурс, щоб дати відповідь на запитання, яким чином на території монумента організувати меморіал на патріотичну тематику», — повідомив пан Москаленко.

У лютому виконком ЛМР ухвалив рішення про демонтаж аварійної стели. Пам’ятник не має господаря, тобто не перебуває на балансі жодної комунальної установи міста. Торік у Ратуші створили комісію, яка мала визначити, чи потрапляє Монумент Слави під так званий декомунізаційний закон. Експерти та комісія мерії зійшлися на думці, що не потрапляє, але водночас не має художньої цінності.

Схожі новини