Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За жорстоке поводження з тваринами вперше в історії України заарештували чоловіка

  • 07.08.2018, 15:44
  • 1 095

В Одесі вперше в історії України правоохоронці оголосили підозру чоловікові за жорстоке поводження з тваринами.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник начальника поліції Одеської області Руслан Форостяк.

«Сьогодні вперше в історії України Київський відділ поліції в м. Одесі ГУНП в Одеській області оголосив громадянину підозру за скоєння злочину передбаченого ч.3 ст. 299 К К України (жорстоке поводження з тваринами) та звернувся з клопотанням про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Київський суд м. Одеса тільки що обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави», — написав він.

«Це стало можливим також дякуючи тиску зоозахисників та їх співпраці з правоохоронцями у цьому питанні, послідовній позиції Київського В П, місцевій районній прокуратурі та Київського районного суду міста Одеса, що приємно вразив відповідальним розглядом цієї незвичайної справи. Хочу також нагадати зоозахисникам обіцянки, які їм дали під час мітингу під стінами ГУ НП були виконані», — зазначив Форостяк.

Однак інші подробиці справи не уточнюють.

Нагадаємо, в 2016 році зоозахисники обклали будівлю Головного управління Нацполіції в Одеській області трупами отруєних собак. Вони стверджували, що правоохоронці не вживають жодних заходів, щоб затримати шкуродерів.

Схожі новини