Передплата 2024 «Добрий господар»

«Б'ють та ставлять на коліна»: в Одесі дитячий притулок перевірять через скарги дитини на побиття

  • 07.08.2018, 10:56
  • 553

В Одесі відділ ювенальної превенції Нацполіції проведе перевірку у дитячому притулку «Світанок», вихованець якого поскаржився на побиття співробітниками закладу.

Про це повідомляє УНІАН.

Результати перевірки мають оприлюднити за тиждень. До комісії залучать професійних психологів, які спілкуватимуться із вихованцями, співробітниками закладу та волонтерами. Зазначається, що 4 серпня у соціальній мережі Facebook було оприлюднено матеріал, який, за словами його автора, може свідчити про застосування фізичної сили до вихованців дитячого притулку «Світанок». Так, співробітниця патрульної поліції Одеси Зоя Мельник оприлюднила у Facebook відеозапис спілкування з дитиною, що скаржилась на побиття у закладі.

«Ми з донькою були в Зеленому театрі, де вона познайомилася з дівчинкою років п'яти. Дівчинка була вся в синцях і саднах, укусах комах, від неї погано пахло. Я думала, що це дитина з родини нарко- або алкозалежних, так як дорослі за нею особливо не дивилися і весь вигляд дитини говорив про це. Дівчинка дуже гарна, розумна. Я вирішила з'ясувати, де вона живе і т. д. — раптом дитині потрібна допомога, може, вдома не дивляться або б'ють. Але дівчинка розповіла, що вона з одеського притулку», — зазначила Мельник.

Так, дитина розповіла співробітниці поліції, що вихователі б’ють дітей (зокрема, по обличчю) та ставлять їх на коліна. Крім того, малих вихованців закладу б’ють і старші діти, а співробітники притулку на це не реагують.

Схожі новини