Передплата 2024 «Добрий господар»

В Одесі дівчата-підлітки жорстоко побили однолітку через хлопця, знущання записали на відео та виклали в інтернет

  • 07.08.2018, 08:58
  • 2 835

В Одесі біля покинутого дитячого садка і школи № 69 група підлітків жорстоко побила дівчинку.

Учасники події знімали це на телефони. Запис з'явився в соцмережах. Його опублікувала одеситка Катерина Гринкевич-Розкидна у Facebook, проте згодом видалила свій пост, повідомляє ТСН.

На відео можна побачити, як дівчину б'ють ногами та руками. Безпорадну жертву лупцюють по голові, животу, валять на землю, принижують і тягають за волосся. Це супроводжувалось криками «Як воно — бути хвойдою?». У побитті брала участь відразу група дітей, доки їхня жертва плакала і закривала обличчя руками.

Зараз дівчина проходить судово-медичну експертизу. Покарання її кривдників залежить від висновків лікарів. Мати побитої дівчинки в справедливість не вірить і з журналістами зустрічатися не хоче. Жінка обурена кваліфікацією справи, бо вважає, що жорстоке побиття — це далеко не хуліганство. «Якщо це буде тільки хуліганство, то скільки би ми тут не „кудкудакали“, це все закінчиться штрафом у 51 гривню для всіх. Я не можу ні з ким зустрічатися, зараз я ні з ким говорити точно не буду», — заявила вона.

Поліція чекає результатів судово-медичної експертизи та не приховує, що справу можуть і перекваліфікувати. «Наприклад, умисне нанесення середніх тілесних ушкоджень чи тяжких — відповідно, буде інша кваліфікація», — пояснив радник керівника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк. У ювенальній поліції вважають, що поведінка нападниць не має системності, і називають цей вияв агресії природнім для підлітків. «Усім батькам дітей, які потрапили в цю ситуацію, було рекомендовано звернутися до психолога, тому що психологічної допомоги потребує не лише дитина-жертва, а також і діти-агресори», — пояснила заступник керівника відділу ювенальної превенції ГУНП в Одеській області Вікторія Лазарчук.

Відео інциденту обурило тисячі користувачів соцмереж. Хтось виклав у вільний доступ домашню адресу однієї з нападниць, котра тепер удома не з’являється. Сусіди кажуть, що нещодавно вона й сама була жертвою підліткового булінгу, тож і їй не завадить допомога психолога. Натомість учасників бійки атакують в соцмережах. Через численні погрози, прокльони та образи вони видалили всі свої сторінки. «Дорослі з метою помсти закликають до фізичного насильства. І вони самі, дорослі ці, дають приклад дітям, і самі схожі на зграю тих підлітків, дії яких вони рішуче засуджують», — каже Форостяк.

Дівчата-кривдниці перед своєю жертвою вибачилися, коли зустрілися в кабінеті слідчого. Вони переконані, що конфлікт на цьому вичерпаний. Юристи ж радять матері побитої дівчинки позиватися до суду з цивільним позовом і вимагати грошового відшкодування.

Схожі новини