Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні стартувала інформаційна кампанія з протидії булінгу

  • 06.08.2018, 19:19
  • 1 006

Міністерство юстиції України в межах проекту «Я маю право!» розпочало інформаційну кампанію «Стоп булінг» для дітей та їхніх батьків.

Про це інформує прес-служба Мін’юсту.

«Міністерство юстиції в межах проекту „Я маю право!“ за підтримки МФ „Відродження“ та за сприяння Національної поліції України розпочинає інформаційну кампанію #СтопБулінг, орієнтовану на дітей та їх батьків», — ідеться в повідомленні.

Зазначено, в рамках кампанії «Стоп булінг» розроблено інформаційні матеріали, з яких можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком булінгу.

Матеріали також містять інформацію для батьків, чиї діти стали жертвами цькування або ж самі вчиняють насилля щодо інших дітей.

За даними дослідження UNICEF Україна за 2017 рік, 67% дітей стикалися з булінгом (були жертвою або свідком), а 40% постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. 25% - говорили про це не з дорослими (з другом чи братом/сестрою). З тих, хто мовчать, — 40% соромляться про це говорити, а 22% вважають, що це нормальне явище, повідомляють у Мін’юсті.

Окрім того, зазначено, що, за даними ВООЗ у 2016 році, Україна займає 9 місце серед 42 досліджуваних країн за відсотком жертв булінгу серед 15-річних (9% дівчат та 11% хлопців).

Повідомляють також, що найпоширенішими є психологічний і фізичний булінг, проте як наслідок поширення ролі комунікаційних технологій: телефонного зв’язку, Інтернету та соціальних мереж, з’являється новий вид цькування — кібербулінг — особлива форма взаємин між дітьми, що за відсутності реагування може перерости в насильство.

У Мін’юсті наголошують, що небайдужість батьків до своїх дітей украй важлива, окрім того, необхідно відстежувати настрій і стан дитини, не варто забувати про тісний контакт з класним керівником, налагодження комунікації з іншими батьками в класі.

Схожі новини