Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шевченко просить не перевищувати швидкість, Франко — не пити за кермом

Львівська ОДА реалізовує у соцмережах соціальний проект під хештегом «Безпека руху».

Відомі львів’яни записують коротеньке аматорське відео, де закликають водіїв не перевищувати швидкість, не сідати за кермо напідпитку, а пішоходів не переходити дорогу на червоне світло. Нещодавно до когорти агітаторів безпеки дорожнього руху залучили відомих національних героїв — письменників, поетів Тараса Шевченка та Івана Франка. Львівська ОДА розробила дизайн плакатів із зображенням поетів, які звертаються до водіїв (на фото).

Зокрема, символ України і автор «Заповіту» Тарас Шевченко каже, що він би ніколи не перевищував швидкість. Відомий український Каменяр — Іван Франко каже: якби випив — за кермо б не сідав.

Статистика аварій на дорогах Львівщини приголомшує. Лише за останній тиждень — майже 400 автопригод. Складається враження, що водії відверто ігнорують правила дорожнього руху. Смертність на дорогах в Україні залишається найвищою серед усіх країн Європи. Чому до боротьби з аваріями на дорогах вирішили залучити саме українських класиків? Можливо, через те, що їхні аргументи — більше переконливі?

Телефоную по коментар до т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольги Березюк. Чиновниця каже, реклама з Шевченком та Франком має на меті звернути увагу водіїв на безпеку руху на дорогах і змусити їх нарешті дотримуватися правил. Бо чого вже тільки не придумали, аби лише застерегти від біди на дорогах: і соціальну акцію «Не літай швидше за свого ангела охоронця!», і священики наголошували на своїх недільних проповідях… За її словами, плакати із зображенням Франка та Шевченка не розміщені по вулицях міста, а лише у соціальних мережах та під хештегом «Безпека руху»! Думки містян щодо реклами за участі відомих патріотів розділилися. Дехто вважає це занадто некоректною рекламою. Деякі навпаки кажуть, що Шевченко і Франко більше, ніж інші відомі особистості переконують водіїв бути обережними на дорогах.

Схожі новини