Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Збитки в сотні мільйонів: в Україні оцінили втрати від російських провокацій в Азовському морі

  • 05.08.2018, 20:39
  • 522

Українська економіка зазнає збитків у сотні мільйонів гривень через необґрунтовані зупинки судів російськими прикордонниками в Азовському морі.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів телеканалу «112 Україна».

Він також зазначив, що мова йде лише про прямі втрати.

«Ми несемо збитки в сотні мільйонів гривень, але це прямі збитки. Якщо прорахувати соціально-економічний ефект, якщо ми порахуємо збитки судновласників, які змушені через дії російської сторони простоювати перед проходом Керченської протоки або перед заходом в Азовське море, то ці збитки є в рази вище «, — зазначив міністр.

Через дії Росії заходи в порти Маріуполя і Бердянська скоротилися на 10%.

«Бердянськ і Маріуполь відчувають певні проблеми в зв'язку з цим, однак ситуація в регіоні стабільна, порти працюють. Одночасно ми працюємо з нашими партнерами, щоб аналогічні санкції були введені проти російських чорноморських портів», — повідомив Омелян.

За його словами, зараз опрацьовуються різні сценарії протидії Росії, аж до обмеження заходів в російські порти судів з європейської реєстрацією.

Україна підготувала інформацію про зупинені російською стороною кораблі і передасть її європейським партнерам, додав Омелян. «Час такого простою судна — це кілька тисяч доларів. Російська сторона повинна буде компенсувати всі ці збитки», — підкреслив він.

Схожі новини