Передплата 2024 «Добра кухня»

У швейцарських Альпах розбився літак: 20 загиблих

  • 05.08.2018, 16:19
  • 676

До 20 людей могли стати жертвами авіакатастрофи невеликого літака в швейцарських Альпах.

Про це повідомляє Reuters.

Влада надала мало інформації про кількість осіб на борту літака JU-Air, який розбився на західній стороні гори Піц Зегнас у кантоні Граубюнден в суботу.

Місцеві ЗМІ та авіаційні веб-сайти повідомили, що літак, який здатен розмістити 17 пасажирів, двох пілотів та бортпровідника, розбився вщент і ніхто не вижив. За даними ЗМІ, всі місця в літаку були заброньовані.

Уламки літака знайшли на висоті 2450 метрів над рівнем моря, у місці, оточеному з усіх сторін піками.
Причину аварії встановлює слідство. Повітряний простір над місцем катастрофи закрито, доступ до популярних туристичних маршрутів в околицях — заблокований.

Поліція підтвердила, що розбитий JU-52 HB-HOT був літаком компанії JU-Air, який летів з Локарно, неподалік південного кордону Швейцарії, до бази авіакомпанії в Дюбендорфі, Цюрих.

Пізніше поліція Швейцарії підтвердила загибель 20 людей внаслідок падіння літака Junkers Ju-52.

Як повідомили представники поліції кантону Граубюнден, ніхто з 17 пасажирів та трьох членів екіпажу не вижив, інформує Blick.

Серед загиблих — 11 чоловіків та 9 жінок. Люди походили із чотирьох швейцарських кантонів. Також на борту були чоловік, дружина та син з Австрії.

За даними поліції, літак вдарився об землю на великій швидкості. Ознак зовнішнього втручання, зіткнення чи пошкоджень перед аварією немає.

Авіакомпанія JU-Air була створена в 1982 році і пропонує екскурсії та чартерні рейси трьома літаками Junkers Ju-52. Вони збудовані всередині минулого століття та були виведені з експлуатації швейцарських військово-повітряних сил. Літаки відомі своїм неофіційним прізвиськом «Тітонька Ю». Компанія наразі призупинила польоти.

Авіакатастрофа трапилась всього за кілька годин після того, як у Альпах розбився невеликий літак із чотирма членами однієї родини, усі загинули.

Схожі новини