Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сенат США створить координаційний центр боротьби з гібридними загрозами Росії

  • 04.08.2018, 15:52
  • 429

Новий законопроект Сенату США передбачає створення координаційного центру для боротьби з гібридними загрозами з боку Росії, а також спеціального фонду, кошти з якого підуть на фінансування протидії російському впливу.

Положення про формування цих структур міститься в тексті законопроекту про різке посилення американських санкцій щодо Росії, повідомляє УНН з посиланням на матеріали Конгресу США.

«Національний координаційний центр з вироблення відповіді на гібридні загрози, який повинен сконцентруватися переважно на погрози з боку влади Російської Федерації, повинен бути очолений високопосадовцями США», — йдеться в тексті законопроекту.

Згідно з документом, центр буде займатися координацією аналітичної роботи та реалізації політики на території США, пов’язаної з «боротьбою з дезінформацією і пропагандою», а також «кіберзагрозами і іншими нетрадиційними загрозами, включаючи (втручання в роботу) інфраструктури, державних установ, політичних організацій».

У тексті законопроекту також йдеться про створення фонду, спрямованого на боротьбу з «російським впливом», на який планується виділити 250 млн доларів на 2020 і 2021 роки. З тексту документа випливає, що коштами фонду будуть користуватися «країни Європи і Євразії, які Держдепартамент визначив як вразливих російському впливу». Відзначається, що частина з цих коштів буде виділена Україні, Грузії і Молдові.

Схожі новини