Передплата 2024 «Добра кухня»

Компанія з вивозу сміття «АВЕ Львів» заявила про перешкоджання з боку поліції

  • 03.08.2018, 17:17
  • 910

Львівські сміттєвози блокують у Кіровоградській та Чернінгівській областях.

Власником заповнених сміттєвозів, затриманих напередодні поліцією на Кіровоградщині, виявилась львівська компанія «АВЕ Львів». Директор компанії стверджує, що має намір оскаржити дії поліції у суді, оскільки водії вантажівок діяли на підставі укладених договорів про утилізацію відходів на місцевому сміттєзвалищі.

«Вони цілком офіційно на підставі офіційних документів знаходились у Олександрії для розвантаження відходів на місцевому полігоні. Ми там розвантажувались не перший раз і ми їх [вантажівки] відслідковуємо за допомогою GPS. Поліція без будь-яких документів, без представлень будь-яких офіційних рішень супроводжувала їх [вантажівки] у сторону Полтавської області», — сказав ZAXID.NET директор «АВЕ Львів» Олег Гайовишин.

Нагадаємо, що напередодні на сміттєзвалищі у Олександрії Кіровоградської області (близько 850 км від Львова) місцеві муніципали та поліцейські затримали дві вантажівки з львівським сміттям.

У Львівській ОДА, яка з липня 2017 року відповідає за вивезення та утилізацію львівського сміття, відмежувались від цього інциденту, наголосивши, що компанії-перевізники самостійно шукає місця утилізації відходів. «Вони не узгоджують з нами полігони. Це їхня господарська діяльність», — сказала ZAXID.NET керівник прес-служби ЛОДА Ольга Матейчик.

Олег Гайовишин пояснив, що «АВЕ Львів» співпрацює з київською компанією-посередником, яка допомагає знаходити місця для захоронення відходів. Договір на вивезення сміття в Олександрію уклали, за його словами, через те, що не вдалося знайти вільних полігонів ТПВ ближче.

Варто зауважити, що компанії-перевізники отримують виплати від ЛОДА залежно від обсягів і відстані, на яку доводиться вивозити сміття.

Схожі новини