Передплата 2024 ВЗ

В МЗС Угорщини прокоментували антиукраїнські заяви Орбана

  • 02.08.2018, 19:52
  • 533

Угорський прем’єр Віктор Орбан, висловивши сумнів щодо реалістичності прагнень України стати членом ЄС і НАТО, говорив про реальний стан речей, тож з цього приводу Київ не може докоряти Будапешту.

Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, повідомляється на сайті уряду.

Україна не може досягти прогресу у процесі вступу до ЄС і НАТО зі своєї вини, Угорщина не має до цього ніякого стосунку, сказав він.

Менцер зазначив, що, незважаючи на «відвертий напад на угорську громаду», Угорщина продовжує дотримуватися «справедливого» підходу до України, і ось нещодавно вона пожертвувала кілька тонн хлору для Закарпатської області для забезпечення безперебійних поставок питної води.

«Ми очікуємо, що Україна поверне національним меншинам права, яких вона позбавила, і покладе кінець їхньому безправному статусу», — зазначив міністр.

«Не Угорщина здійснила недружні заходи проти України, а навпаки. Не в Угорщині, а в Україні прийняли закон про освіту, який перешкоджає освіті національних меншин рідною мовою. В Україні вже існуючі, отримані права меншин перебувають під загрозою. Це означає, що Україна йде проти своїх міжнародних зобов'язань, а також Угоди про асоціацію Україна-ЄС та програми підготовки України до вступу в НАТО», — йдеться у повідомленні на сайті угорського уряду.

МЗС України викликало угорського дипломата у зв'язку зі скандальними заявами угорського прем’єра. Орбан, виступаючи 28 липня в університеті в Румунії, заявив, що на заваді прагнень України стати членом ЄС і НАТО стоятиме бажання Росії відновити старий порядок.

В уряді жорстко відреагували на заяву Орбана. Як відомо, Угорщина блокує проведення засідання комісії Україна-НАТО на міністерському рівні.

Схожі новини