Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Верховну Раду чистять від бруду та іржі

Скло на купол парламенту привезли з Польщі.

60 вітчизняних будівельників цілодобово, у три зміни, продовжують ремонтувати покрівлю будівлі Верховної Ради, точніше — знаменитий скляний купол над її сесійною залою. Завершити реставраційні роботи обіцяють до 3 вересня, коли народні депутати після двомісячних канікул з’їдуться на чергові пленарні засідання.

Підряд на ремонтні роботи виграла одна з вітчизняних робіт. Свої послуги вона запропонувала під час відкритих торгів, пообіцявши виконати замовлення на пів-мільйона дешевше, ніж конкуренти. «Облагородження» будівлі парламенту обійдеться платникам податків у 7 млн. 61 тис. грн.

На початок серпня сталеві конструкції об’єкту очищено від бруду, іржі та старої фарби, вкрито новим захисним антикорозійним покриттям. Демонтовано «шибки» між каркасами, через які у депутатську залу проникає сонячне проміння. Нове армоване скло завезли з Польщі.

Роботи виконують чітко за графіком, незважаючи на зливи і спеку. Фахівці кажуть, серед дня металічні деталі на куполі ВР нагріваються до 50 градусів, що ускладнює завдання.

Як раніше повідомляв «Високий Замок», ремонт приміщення Верховної Ради виконували ще 45 років тому, у часи СРСР. Реконструкцію планували провести 2013-го — але тоді цьому завадила гостра політична криза в Україні.

Схожі новини