Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Троє російських біатлоністок перейшли до української збірної

  • 02.08.2018, 13:59
  • 487

Російські біатлоністки Катерина Бех, Анастасія Рассказова і Оксана Москаленко та їхній тренер Ілля Лопухов представлятимуть юніорську збірну України.

Згідно до заяви очільника Федерації біатлону України Володимир Бринзака, документи щодо отримання спортсменками громадянства України зараз знаходяться в стадії оформлення.

«Батьки у дівчаток українці, документи щодо отримання громадянства зараз знаходяться в стадії оформлення, тому виступають вони поки за Київську область, але тільки в особистому заліку, не приносячи командні очки. Нам спортсменки такого рівня в будь-якому випадку не завадять, особливо з огляду на те, що в цій віковій групі відчуваємо певний кадровий дефіцит», — пояснив Бринзак.

Труднощі з адаптацією можуть виникнути тільки в Анастасії Рассказової, оскільки біатлоністка виступала за російську команду на міжнародних стартах. Отже за Україну вона зможе виступати тільки після обов'язкового карантину або за згодою Союзу біатлоністів Росії. Варто уточнити, що спочатку спортсменки намагалися потрапити до складу білоруської збірної, проте через неназвані обставини отримали відмову.

Схожі новини