Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд у США заборонив називати українських клієнтів Пола Манафорта «олігархами»

  • 02.08.2018, 08:31
  • 399

Американський суддя Том Елліс, який займається справою екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, попросив прокурорів більше не використовувати термін «олігархи» стосовно його українських клієнтів.

Суддя Томас Елліс звернувся до прокурорів у справі Пола Манафорта і вказав на те, що слово «олігарх» переважно носить «зневажливе» значення і заяви пр співпрацю з ними безпідставно принижують підсудного.

«Цей термін може означати, що Манафорт зв'язувався з „негідними людьми“, і тому й сам він негідний. Це не той метод, який ми використовуємо в Америці», — заявив суддя.

Нагадаємо, що проти Манафорта висунуто звинувачення в банківських і податкових махінаціях з метою приховати мільйон доларів, отриманих від уряду Віктора Януковича. 69-річний Манафорт перебуває під вартою, після того як прокурорам вдалося довести, що він намагався вплинути на свідків у його справі. Крім Вірджинії, його також чекає суд у Вашингтоні. Там його звинувачують у тому, що він не зареєстрований як іноземний агент, працюючи на закордонний уряд. Пол Манафорт заперечує всі звинувачення. Пізніше американські прокурори з'ясували, що екс-глава виборчої кампанії Дональда Трампа і колишній радник президента Віктора Януковича Пол Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів за роботу політичного консультанта в Україні.

Схожі новини