Передплата 2024 «Добрий господар»

У Херсоні прокуратуру закидали димовими шашками з вимогою розслідувати напади на активістів

  • 01.08.2018, 16:15
  • 562

Управління Нацполіції у Херсонській області й обласну прокуратуру 1 серпня пікетували активісти, вимагаючи належним чином розслідувати резонансні випадки нападів у Херсоні.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Під час пікетування прокуратури прокурор Херсонської області Віталій Тригубенко погодився зустрітися з протестувальниками лише після застосування ними димових шашок. Він пообіцяв активістам, що усі випадки нападів на херсонських активістів будуть ретельно розслідувані.

В акції взяли участь активісти «Національного корпусу», «Бузького гарду» з Миколаєва, а також депутати Херсонської міськради і небайдужі громадяни. Брали участь і представники київських громадських організацій, зокрема — юрист Масі Найєм, брат народного депутата Мустафи Найєма.

Зокрема, пікетувальники вимагали активізувати розслідування замаху на в. о. керуючого справами Херсонської міськради, відомої у місті громадської діячки Катерини Гандзюк, яку 31 липня вранці облили, ймовірно, кислотою, біля її будинку.

В управлінні поліції у Херсонській області з учасниками акції спілкувалися в. о. начальника управління Микола Цап і заступник начальника слідчого управління — керівник відділу розслідування злочинів проти життя і здоров’я Віталій Марчук. Начальник управління, Артур Меріков, за словами, Миколи Цапа, перебуває у відпустці. На запитання активістів, чи не має начальник наміру перервати відпочинок через надзвичайну подію у обласному центрі, його заступник не дав конкретної відповіді.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган у відповідь на застосування димових шашок під прокуратурою в Херсоні закликала активістів не заважати працювати слідчим. «Слідством мають займатися професіонали, а піаром — політики, навіть гріючись зараз на теплому березі Єгипту», — написала Сарган у Facebook.

Виконувачка обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерина Гандзюк перебуває в реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні після нападу, який стався вранці 31 липня близько 8:30. Коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг невідомий, одягнений у чорне. Він плеснув в обличчя Гандзюк невідомою речовиною і втік.

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

Схожі новини