Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Новий державний адвокат Януковича відмовився брати участь у судових дебатах

  • 01.08.2018, 11:40
  • 400

Новим державним адвокатом Віктора Януковича у справі про державну зраду призначено Віктора Овсяннікова.

Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

У своєму спілкуванні з журналістами він розповів, що за процесом стежить через інтернет і телебачення, а також відзначив необхідність надання часу на ознайомлення з матеріалами справи.

«Судові дебати — це важлива стадія, на якій сторони повинні висловити своє ставлення до справи. Вважаю, що треба досить багато часу, щоб вивчити матеріали справи, якщо я залишуся у справі», — сказав він.

На початку судового засідання в середу взяв слово прокурор Руслан Кравченко з промовою в рамках дебатів, однак його перебив Овсянніков, а також платний адвокат Януковича Олександр Байдик. Адвокати намагалися заглушити прокурора, а після невдалих спроб покинули залу.

У дебатах оголошено перерву до 14:00.

Колишні адвокати Януковича відмовилися від участі у дебатах напередодні, після чого йому було вирішено надати безкоштовного захисника.

Нагадаємо, у Януковича у справі про держзраду вже було кілька державних адвокатів. Це Віталій Мешечек, Максим Герасько та Ігор Ляшенко.

Екс-президента Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 («Пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України») і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 («Пособництво у веденні агресивної війни») К К України.

Схожі новини