Передплата 2024 «Добра кухня»

США наводнила зброя, видрукувана на 3D-принтерах

Влада восьми штатів звернулася до президента з вимогою припинили «принтову» мілітаризацію країни

У США набуває розмаху рух проти зброї, видрукуваної на 3D-принтерах. Недавно керівництво восьми штатів звернулося до президента Дональда Трампа з вимогою законодавчо обмежити продаж та обіг цієї зброї.

Все почалося з 2013 року, коли Коді Вілсон продемонстрував світові перший пістолет, виготовлений на принтері. Відтоді у мережі з’явилися безліч файлів, які уможливлюють виготовлення знарядь убивства у домашніх умовах. Для того, аби видаляти ці «рецепти» з мережі, потрібна законодавча база. Але щойно міністерство внутрішніх справ взялося за цю справу, як низка організацій, які виступають за вільний обіг зброї, зокрема, Defense Distributed, зуміла значно посилити другу поправку до Конституції і через суд добилася права американців на «доступ до файлів технічних даних.

Противники розширення обігу зброї у США вказують на те, що ситуація може вийти з-під контролю. Прокурор Вашингтона Боб Фергюссон заявив, що держава не зможе контролювати власників зброї, особливо неврівноважених та психічно хворих осіб. Фергюссон від імені керівників восьми штатів попросив президента Трампа блокувати зростаючий обіг зброї, видрукованої на 3D-принтерах.

Схожі новини