Передплата 2024 «Добрий господар»

Мати українського політв’язня Кольченка розповіла про побачення із сином

  • 01.08.2018, 08:06
  • 667

Мати засудженого в Росії кримчанина Олександра Кольченка Лариса після триденного побачення з сином в колонії російського Челябінська повідомила, що «виглядає він недобре», проте почав набирати вагу після припинення голодування.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Він дуже худий, блідий. Мене це хвилює. Намагалася його якось підгодувати за ці три дні. Буду сподіватися, що йому стане краще. Він почав набирати вагу», — розповіла Лариса Кольченко.

Вона заявила, що через брак інформації засуджений дуже цікавиться тим, що відбувається в анексованому Криму і на материковій частині України.

«Про друзів і подруг розпитував, що відбувається на материковій Україні. Намагалася донести до нього цю інформацію… Він не знає, що відбувається в Криму і на материковій Україні. Розповідала про будівництво Керченського мосту, як будується Крим і Сімферополь», — повідомила мати кримчанина.

За її словами, негативного ставлення з боку засуджених до її сина немає, але з боку адміністрації «іноді бувають різні інциденти», однак «фізичне насильство до нього не застосовується».

Мати Кольченка сподівається «лише на обмін».

Наприкінці травня Олександр Кольченко оголосив голодування на знак солідарності з іншим політв’язнем Олегом Сенцовим, але через слабке здоров’я акцію довелося припинити.

За час голодування Кольченко схуд на 10 кілограм і провів два місяці у санітарній частині колонії, що, за словами Лариси, дуже її хвилює.

Сенцов оголосив голод​ування 14 травня з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Сенцова та Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північнокавказький суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20-ти, а Кольченка — до 10 років ув’язнення. Обидва не визнали своєї провини.

Правозахисний центр «Меморіал» заніс Олександра Кольченка й Олега Сенцова до списку політв’язнів.

Схожі новини