Передплата 2024 «Добра кухня»

Смертельна ДТП у Харкові: Зайцева була під наркотиками

  • 31.07.2018, 18:10
  • 1 082

Обвинувачена в смертельній ДТП з шістьма жертвами Олена Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп’яніння.

Про це на засіданні Київського райсуду Харкова у вівторок заявила представник потерпілих, адвокат Лариса Матвєєва, передає «Інтерфакс-Україна».

«З урахуванням наведених у запиті відомостей можна визначити, що особа 1 (так була позначена Олена Зайцева в адвокатському запиті — ред) станом на 17.10.2017 року перебувала в стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших таких речовин», — процитувала Лариса Матвєєва відповідь Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ.

Вона заявила клопотання про долучення до матеріалів справи завірених копій свого запиту і відповіді цього Центру.

«Прошу суд долучити до матеріалів кримінального провадження і досліджувати документи, які містять відомості, що мають значення для встановлення обставин, що обтяжують покарання, а саме вчинення злочину обвинуваченою Зайцевою Оленою Олегівною в стані, викликаному наркотичним сп'янінням», — сказала Лариса Матвєєва.

Проти задоволення клопотання виступали лише адвокати Зайцевої і представник однієї з потерпілих (знайомої Зайцевої, яка перебувала разом з нею в машині на момент аварії).

«Вважаю, що в розумінні норм Кримінального процесуального кодексу, на який посилалася адвокат Матвєєва в своєму клопотанні, ці документи не є доказами в цьому кримінальному провадженні. Абсолютно кожне запитання, поставлене Матвєєвою в своєму адвокатському запиті, було предметом дослідження всіх експертиз, які долучені шановним судом до матеріалів цієї справи «, — сказала адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир.

Вона звернула увагу на те, що в кримінальному провадженні проведена психіатрична, наркологічна, психологічна та судово-медична експертиза, на розгляді якої, зокрема, було порушено питання про те, чи перебувала Зайцева в стані будь-якого сп'яніння на момент скоєння злочину. «Абсолютно всі ці питання були поставлені і оцінка цих обставин надана компетентними експертними установами міста Харкова. При цьому експерти були попереджені про кримінальну відповідальність. Їм для дослідження надавалися всі необхідні матеріали кримінального провадження. Тому я вважаю, що клопотання адвоката Матвєєвої є необґрунтованим і не підлягає задоволенню», — наголосила адвокат.

В судовому засіданні оголошено перерву до 7 серпня.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня 2017 року. Унаслідок ДТП постраждала також пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, у результаті якого загинули кілька людей) К К України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Схожі новини