Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні вперше за п’ять років зросла зайнятість населення

  • 31.07.2018, 16:34
  • 687

Кількість зайнятого населення в Україні зросла на 0,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зростання відбулось вперше з 2013 року.

Про це заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає телеканал «Прямий».

«Ми спостерігаємо, що дійсно ринок праці на сьогоднішній день, на перше півріччя 2018 року, демонструє якусь стабілізацію. Зростання зайнятості населення у нас за державною статистикою відбулося вперше з 2013 року», — розповів він.

За словами Ярошенка, в порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість зайнятого населення в Україні зросла на 149 тис. осіб (на 0,9%), а безробіття становить 9,7%.

Водночас він зазначив, що 21,8% українців працюють в «тіні», тоді як в минулому році таких було 22,3%.

«На обліку в Державній службі праці сьогодні у нас 304 тис. осіб», — сказав Ярошенко.

За його словами, з них з вищою освітою 47%, а в містах Київ, Одеса, Харків, Суми і Львів в центрах зайнятості з вищою освітою від 85% до 90% безробітних.

«Станом на 27 липня, в порівнянні з такою ж датою 2017 року, кількість одержувачів допомоги в країні — 236 тис., це на 8% менше, ніж було в 2017 році», — додав в.о. голови Держслужби зайнятості.

Крім того, він зазначив, що в країні зростає середній розмір виплат допомоги. Так, мінімальна допомога за законом становить 544 грн на місяць, і її отримує 25% безробітних, а максимальна — 7 тис. 48 грн, і її отримує 5% безробітних (торік 3%).

«Кількість вакансій у нас істотно зросла за останній рік. У нас в базі даних тепер близько 130 тис. вакансій щодня», — наголосив Ярошенко.

Водночас він наголосив на існуванні великого дисбалансу на ринку праці між запропонованими вакансіями і попитом шукачів.

Ярошенко зазначив, що зараз ринок праці в Україні найбільш потребує слюсарів, електрозварників, токарів, пекарів, водіїв, продавців, кухарів, офіціантів, медсестер, трактористів, працівників з обслуговування сільськогосподарської техніки.

«Ми за півроку змогли перевчити, перекваліфікувати, підвищити кваліфікацію 88 тис. безробітних», — додав Ярошенко.

Схожі новини