Передплата 2024 «Добрий господар»

«Не дуже добре для репутації»: у Росії знайшли підстави для відмови у зустрічі в «нормандському форматі»

  • 30.07.2018, 16:43
  • 394

У Росії не бачать умов для нової зустрічі глав України, Німеччини, Франції та РФ, поки не відбудеться розведення озброєнь у трьох населених пунктах і не запрацює «формула Штайнмайєра».

Про це заявив 30 липня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє ТАСС.

«Поки що така суто конкретна домовленість перших осіб держав «нормандської четвірки» по трьох конкретних населених пунктах (де має бути здійснено розведення озброєнь — ред.) не буде виконана, проводити черговий саміт буде не дуже добре для репутації «нормандського формату», — сказав він.

Лавров заявив, про те, що вже два з половиною роки гальмується виконання «формули Штайнмайєра».

Він додав, що ідея проведення саміту «четвірки» висловлювалася Францією і Німеччиною минулого тижня, де він був з візитом.

Нагадаємо, 21 вересня 2016 року в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів в Золотому, Петровському і Станиці Луганської. 1 жовтня 2016 року розведення сил сталося Золотом, 7 жовтня того ж року — у Петровському. Українська сторона неодноразово наголошувала, що розведення сил та засобів може відбутися за умови додержання режиму тиші в районі Станиці Луганської може, але цього так і не відбулося через обстрілу бойовиків. Бойовики неодноразово зривали розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської. Прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер підкреслює, що розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської може відбутися за умови дотримання з боку бойовиків семиденного періоду тиші.


Схожі новини