Передплата 2024 «Добрий господар»

У Нацполіції розповіли про викриття міжнародного агентства з «елітними» повіями та торгівлю людьми в Україні

  • 30.07.2018, 14:55
  • 838

Правоохоронці виявили 186 фактів торгівлі людьми протягом шести місяців поточного року.

Про це повідомив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції Артем Крищенко, передає прес-служба відомства.

Більшість випадків — 108 — це сексуальна експлуатація.

«Наразі потерпілими від цих злочинів визнані 156 людей: 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей», — повідомив Крищенко.

За його словами, за такий самий період у минулому році зафіксували 144 факти торгівлі людьми, з них 94 випадки стосувалися сексуальної експлуатації.

«Відтак з кожним роком кількість виявлених злочинів цієї категорії росте, зокрема — фактів сексуальної експлуатації. Проте зазначу: це вказує не на зростання злочинності в цій сфері — це показник того, що ми навчилися оперативного виявляти такі правопорушення», — зазначив голова департаменту боротьби зі злочинністю.

За його словами, нещодавно правоохоронці затримали трьох організаторів всесвітньої мережі, яка вербувала повій «елітного рівня». Їхні адміністратори мали у своєму розпорядженні інформацію щодо півтори тисячі повій.

Затриманими виявилися молодий чоловік та двоє жінок, які організовували виїзд своїх «працівниць» до будь-якої країни світу. Молоді жінки виїздили для надання сексуальних послуг до Азії, Європи, Америки.

«За три дні перебування „співробітника“ за кордоном організатори отримували від 20 до 50 тисяч доларів. Дівчата теж мали гарні заробітки: окрім грошей, вони завжди просили клієнта подарувати „на пам'ять“ чоловічі годинники ціною до 50 тисяч доларів або ж, наприклад, коштовні прикраси», — наголосив Крищенко.

Зібрати докази у цій справі українським поліцейським допомагали американські колеги. З’ясувалося, що організатори мережі суворо дотримувалися усіх заходів конспірації.

«Спілкування між ними і клієнтами проходило в досить вузькому колі людей, у закритих групах соціальних мереж, а всі клієнти ретельно перевірялися. Проте це зловмисникам не допомогло», — підсумував Крищенко.

Схожі новини