Передплата 2024 «Добрий господар»

Новенькі львівські трамваї поїхали до Києва

А вживані берлінські привезли до Львова

Українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» відправило до Києва два низькопідлогові трамвайні вагони. Це останні два зі семи трамваїв, які «електронівці» транспортували до столиці. Поставка відбулась згідно з укладеним 2017 року контрактом із КП «Київпастранс».

Нові львівські вагони вже проходять випробування на лінії швидкісного трамвая у Києві. З п’яти раніше отриманих столицею трамваїв чотири уже працюють на маршрутах, ще один проходить обкатку та незабаром курсуватиме столицею.

Нагадаємо, у червні 2017 року «Електронтранс» виграв тендер на поставку комунальному підприємству «Київпастранс» семи трамвайних вагонів із низьким рівнем підлоги на суму 301 мільйон гривень. У тендері брали участь дві компанії, «Електронтранс» і «Торговий дім УКВЗ-Україна». Найнижчу ціну на трамваї запропонував «Електронтранс». Три роки тому Київ також придбав у львівської компанії сім трамваїв.

Новенькі електронівські трамваї зручні та комфортні — з низькою підлогою, завдовжки 30,2 метра, на 70 сидячих місць. Максимальна місткість пасажирів — 287 осіб. Ці трамваї мають можливість автономного ходу на дистанції один кілометр, обладнані кондиціонерами в салоні та кабіні, системою відеонагляду, інформаційною системою, маршрутними покажчиками, звуковим інформатором, а також пристосовані для пасажирів з обмеженими можливостями. Гарантійний термін — 2 роки. Протягом місяця нові трамвайні вагони, що прибули до Києва, пройдуть обкатку. Окрім того, КП «Київпастранс» перед випуском на лінію встановить у них своє обладнання, зокрема, систему електронного квитка.

Натомість Львів отримав шість вживаних трамваїв із Берліна. Це перша партія з чотирьох, що мають прибути до кінця цього року. Трамваї ще мають пройти процедуру розмитнення, наразі їх адаптують під вужчу львівську колію. У «Львівелектротрансі» обіцяють, що вагони виробництва Чехії прослужать щонайменше 15 років.

Схожі новини