Передплата 2024 ВЗ

Фахівці назвали найшкідливіший сніданок на голодний шлунок

  • 29.07.2018, 10:58
  • 1 226

Забудьте про бутерброди з ковбасою і свіжовичавлені соки натщесерце — фахівці склали список продуктів, які не рекомендують вживати вранці на порожній шлунок.

Про це пише «Портал про здоров'я».

Найшкідливіший сніданок, на думку вчених, має гострі та копчені продукти, які багато наших співгромадян якраз охоче їдять вранці. Мова, зокрема, йде про продукти з переробленого м’яса, яке часто використовують для бутербродів. Адже гостра і копчена їжа погано діє на слизову оболонку травного тракту, і якщо регулярно снідати хлібом з ковбасою або нарізкою, ризик появи запалення і болю в шлунку різко підвищиться.

Чому не варто пити натщесерце свіжовичавлені соки? Майже у всіх цих соках є кислоти, які стимулюють вироблення травних ферментів. Але якщо в шлунку немає їжі, то дія таких ферментів може викликати нудоту, пронос, газоутворення.

Також, до речі, не варто захоплюватися питтям води з лимоном натщесерце, — такий експеримент загрожує отриманням опіку стравоходу.

Крім того сніданок не повинен містити десертів. З’їдені на порожній шлунок, вони спровокують викид в кров відразу великої кількості інсуліну. Регулярно починаючи свій перший прийом їжі з чого-небудь солоденького, ви «розгойдуєте» свою підшлункову залозу і підвищуєте особистий ризик діабету.

Крім того не треба на голодний шлунок пити каву — цей напій провокує вироблення соляної кислоти, яка дратує стінки шлунка. Так недалеко до гастриту і виразки.

Схожі новини