Передплата 2024 ВЗ

Діти нелегальних мігрантів в ЄС пропонують секс, аби потрапити з Італії до Франції

  • 28.07.2018, 17:15
  • 759

Згідно зі звітом директора італійсько-європейської благодійної організації Врятувати дітей в Італії Рафаель Мілано, діти-мігранти змушені займатися проституцією, щоб купити безпечний проїзд через італійський кордон у Францію.

Про це повідомляє nv.ua з посиланням на The Guardian.

Діти мігрантів, в основному з країн Африки на південь від Сахари, починають торгувати тілом, якщо не можуть заплатити 50−150 євро водієві в обмін на проїзд через кордон. Дітям також пропонують їжу й житло в обмін на секс.

Представники благодійної організації стверджують, що в них є докази багатьох описаних у звіті випадків, особливо з початку цього року.

«У спробі возз'єднатися зі своїми родичами або знайомими в інших європейських країнах дуже молоді дівчата позбавлені можливості подорожувати безпечно і легально», — повідомляє Мілано.

Діти мігрантів також зазнають сексуальної експлуатації в інших частинах Італії, зокрема в Римі та регіонах Венето, Абруццо й Марке, а також на острові Сардинія.

За даними благодійної організації, з січня 2017-го по березень цього року в цих регіонах жертвами сексуальної експлуатації стали понад 1900 дівчат, з яких щонайменше 160 були дітьми. Інші або недавно досягли 18-річного віку, або вдавали дорослих.

У червні міжнародне об'єднання Оксфам опублікувало схожий звіт щодо Франції. Французьку прикордонну поліцію звинуватили в незаконному відправленні дітей мігрантів назад в Італію. Співробітників поліції також звинувачували в тому, що вони тримають 12-річних дітей у камерах без води та їжі, відрізають підошви зі взуття, щоб вони не намагалися знову перетнути кордон і виймають сім-карти з мобільних телефонів.

За даними Оксфам, до квітня за 9 місяців приблизно 16 500 мігрантів, з яких чверть — діти, пройшли через Вентімілью. Вентімілья — портове італійське місто на узбережжі Лігурійського моря за 7 км від кордону з Францією.

Схожі новини