Передплата 2024 ВЗ

Експерти назвали 6 жирних продуктів, які необхідно їсти для схуднення

  • 28.07.2018, 16:53
  • 5 740

З точки зору науки існує «правильний» і корисний жир, який допомагає знизити рівень холестерину, а також позбутися від жирових відкладень.

Фахівці назвали продукти, в яких міститься такий тип жиру, повідомляє «Портал про здоров’я».

Згідно з даними дослідження, опублікованими в «Американському Журналі Клінічного Харчування», відповідні жирні кислоти активізують метаболізм, що робить процес перетравлення їжі більш інтенсивним і якісним, тобто дозволяє засвоїти максимальну кількість корисних мікроелементів з продуктів. Вчені заявили про те, що при достатньому надходженні в організм жиру він перестає прагнути цей жир запасати.

У свою чергу робота вчених з Медичної школи Вашингтонського університету свідчить: корисний ненасичений жир стимулює вироблення білка PPAR-альфа, що прискорює спалювання жиру в зоні живота, стегон, сідниць, а також захищає від розвитку ожиріння печінки.

Які ж продукти є джерелами корисних жирів?

Один з таких — це пісне свиняче м’ясо. За наявними даними його регулярне вживання в помірному вигляді позитивно діє на кардіоваскулярну систему. Пісна свинина дасть організму не тільки корисні мононенасичені жири, але також забезпечить важливими для кровотворення мінералами — калієм і залізом.

Інше здоровий джерело необхідних жирів — горіхи. Саме вживання горіхів вважається одним з найкращих способів зміцнити серце і судини. У горіхах містяться найбільш ефективні в плані оздоровлення мікроелементи. Приміром, у мигдалі міститься неперевершена кількість «еліксиру молодості» — вітаміну Е, а волоські горіхи є кращими постачальниками настільки необхідного мозку фосфору. Кедрові горіхи здатні ефективно пригнічувати голод, знижуючи рівень специфічних ферментів. Фісташки успішно зменшують рівень «поганого» холестерину в крові. Загалом корисні всі горіхи.

Крім цього активізують жироспалювання в організмі оливкова і лляна олії, а також темний шоколад. Флавоноїди, які входять до складу темного шоколаду, діють на стінки судин, активізуючи вироблення оксиду азоту в крові, поліпшуючи її потік. Наукові експерти рекомендують вживати темний шоколад в компанії з зеленим чаєм, — у такій комбінації вплив на жирові запаси буде більш інтенсивним.

Також корисним харчовим джерелом жиру є баранина (у вигляді пісного філе). В цьому м’ясі міститься цінна незамінна альфа-ліноленова кислота, брак якої провокує м’язову слабкість.

Ще один жирний продукт, важливий при схудненні, — авокадо. Крім корисних моно — і поліненасичених тригліцеридів у своєму складі авокадо також містить близько 30 вітамінів і мінералів, включаючи фолієву кислоту, вітамін Е, лютеїн.

Схожі новини