Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вселенський патріарх відмовився святкувати Хрещення Русі в Москві на запрошення РПЦ

  • 27.07.2018, 18:10
  • 1 287

Моcква не має підстав для організації урочистостей з приводу подій кінця X століття в Києві.

Про це повідомили у Вселенському Патріархаті, передає прес-служба Української Помісної Православної Церкви у Facebook.

«Як стало відомо, Вселенським Патріархом на отримане від глави РПЦ Кірілла (Гундяєва) офіційне запрошення взяти участь в урочистих заходах, присвячених „1030-летию Крещения Руси“, було направлено відповідь щодо неможливості та недоцільності участі представників Вселенського Патріархату у заходах, що проводитимуться в РФ», — йдеться у повідомленні.

«Моcква не має підстав для оріанізації урочистостей з приводу подій наприкінці X ст. в Києві, а приєднання Київської Митрополії Московським патріархатом у другій полонині XVII ст. не визнається», — зазначили у Вселенському Патріархаті.

У відповіді Вселенського Патріарха зазначено, що його представники візьмуть участь у святах із нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі у Києві 28 липня.

«Досить різка відповідь Вселенського Патріарха обумовлена його чіткою позицією щодо відсутності у Москви підстав для організації урочистостей з приводу історичних подій, які мали місце наприкінці X ст. в Києві, та невизнанні „приєднання“ Київської Митрополії Московським патріархатом у другій половині XVII ст.», — зазначають в Українській Помісній Православній Церкві.

Схожі новини