Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Матіос розповів, коли закінчиться досудове розслідування у справі Савченко та Рубана

  • 27.07.2018, 13:10
  • 752

У найближчі десять днів буде закінчено досудове слідство у справі народного депутата Надії Савченко та її спільника Володимира Рубана, яких звинувачують у підготовці теракту та спробі повалення державної влади.

Про це у ефірі «Прямого» заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Процесуально хочу довести, що в найближчі десять днів розслідування справи вказаних осіб підозрюваних — Рубана і нардепа Савченко — буде закінчене, проведені всі необхідні слідчі дії і будуть оголошені надані матеріали, щоб вони ознайомились. Вони ознайомляться — справа буде спрямована до суду, згідно КПК. Військова прокуратура буде підтримувати державне публічне обвинувачення», — розповів Матіос.

За його словами, по закінченні слідства він проведе прес-конференцію разом з генеральним прокурором Юрієм Луценком.

«Ми мали розмову з генеральним прокурором і погодили те, щоб в переддень незалежності, в переддень взагалі знакових для українців речей ми знову і знову сказали, на чому базується публічна позиція держави, яка героя фактично звинувачує чи підозрює в доконаних речах. Тому при закінченні слідства, напевно, буде проведений брифінг і прес-конференція, на якій будуть озвучені ті докази, які здобуті, будуть наглядно показані ті речі, які нам вдалося зробити і які складають основу тих наших переконань, що є всі достатні підстави спрямовувати обвинувальний акт до суду», — зазначив Матіос.

Схожі новини