Передплата 2024 ВЗ

Кривава ДТП у Харкові: зникла лікарка, яка перевіряла Зайцеву на наркотики

  • 27.07.2018, 12:15
  • 784

У справі трагічної ДТП у Харкові за участі Олени Зайцевої зник один з основних свідків — лікар-нарколог Олена Федірко.

Про це повідомляє в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає Еспресо.

«Днями до нас звернулася сторона постраждалих з проханням допомогти. Зник один з основних свідків у справі — лікар-нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів. Тоді вона зазначила в акті, що стан Зайцевої містив ознаки наркотичного сп'яніння», — написала Супрун.

За словами очільниці МОЗ, далі проводилися додаткові дослідження крові й сечі, які показали наявність наркотичних і психотропних речовин в сечі Зайцевої (кодеїн, фенобарбітал). Втім, для того, щоби зробити дослідження про наявність наркотичних засобів та психотропних речовин у крові, біологічної речовини чомусь не вистачило.

Сторона постраждалих хоче допитати Федірко в суді, щоби з’ясувати — яким чином проводився відбір аналізів, чому не взяли біологічну речовину у кількості необхідній для проведення дослідження, та чи достатньо існуючих даних для встановлення стану обвинуваченої на час ДТП. Але лікарка зникла, і нікому невідомо, де вона знаходиться. В наркодиспансері, в якому вона працювала, кажуть, що жінка раптово звільнилася. Наразі її розшукує поліція.

«Для слідства це означає, що докази важче зібрати. Інша проблема — неможливо отримати висновок чи перебувала Зайцева в період скоєння ДТП під впливом наркотичних засобів чи психотропних речовин. Допитаний в судовому засіданні лікар не надав однозначну відповідь з цього питання. Доручила підпорядкованій міністерству установі підготувати висновок щодо цього випадку», — додала Супрун.

Схожі новини